Offcanvas Section

$ £

Engelse neusriem, strak genaaid
- gevoerd hoofddeksel en neusriem
- contraststikken en Dekostick
- neusriem met speciale gebogen snit
- extra breed gebogen hoofddeksel met oorvrijheid
- gebogen lederen hoofdband
- met rubberen teugels met spijlenkosinosn

Vanaf nu bij ons verkrijgbaar.

Vitalbix natuurlijke & verantwoorde paardenvoeding. Hoog in vezels en goed opneembare vitaminen & mineralen. Laag in zetmeel & suikers.

Wil je Vitalbix graag een keer proberen? Wij hebben ook proefverpakkingen Vitalbix Daily Complete (500 gram), Vitalbix NutriMash slobber (350 gram), Vitalbix Active+ muesli (400 gram) of Vitalbix Breed & Grow (400 gram) op voorraad.

Vitalbix staat voor voeren op een manier die past bij het natuurlijke eetgedrag van je paard. Rijk aan vezels, laag in zetmeel en suikers, een uitgebalanceerd gehalte vitaminen en mineralen en een energiewaarde die is afgestemd op de energiebehoefte van je paard. Alle Vitalbix producten zijn melassevrij en graanvrij (geen hele granen) helpen gezondheidsproblemen voorkomen en kunnen veilig worden gevoerd aan paarden die reeds stofwisselingsproblemen- en verteringsproblemen hebben zoals hoefbevangenheid, insulineresistentie, PPID, zomereczeem, maagzweren, koliek etc.  

Stel eenvoudig een gezond rantsoen voor je paard samen met de producten van Vitalbix.

 

Vitalbix Daily Complete – geconcentreerde vitaminen- en mineralenbrok – de #1 vitaminebrok op VoerVergelijk.nl!
Graanvrij & melassevrij. Ideaal als complete aanvulling op het ruwvoer of als aanvulling op Vitalbix Active+ vezelrijke muesli. Geschikt voor paarden met (aanleg voor) overgewicht en een veilige keuze voor paarden met stofwisselingsproblemen.

 

Vitalbix Active+ – vezelrijke sportmuesli

Slechts 8% zetmeel & 3% suiker. Geeft beheersbare energie uit vezels en vetten, geschikt voor nerveuze paarden.

Zeer goed verteerbaar, bevordert de maag-darmgezondheid. Helpt maagzweren voorkomen.

Geconcentreerde muesli, lagere dosering per dag dan reguliere sportmuesli.

 

Vitalbix Breed & Grow – vezelrijke muesli voor drachtige & lacterende merries, veulens, jonge paarden t/m 3 jaar en dekhengsten. Unieke samenstelling, laag in zetmeel & suikers. Ook geschikt voor oudere paarden of sportpaarden die achterblijven in bespiering.

Vitalbix NutriMash – graanvrije slobber met prebiotica
Smakelijke slobber zonder granen & melasse met een hoog aandeel prebiotische vezels. Weekt in slechts 5 minuten.

Ideaal als gezonde beloning na arbeid, als aanvulling op het rantsoen bij paarden met ondergewicht en bij paarden met verteringsproblemen (o.a. dunne mest, koliek, maagzweren)

Vitalbix Pure Lucerne+ - pure lucerne van hoogwaardige kwaliteit.

Zonder melasse, met 3% lijnzaadolie. Bron van vezels en goed opneembare eiwitten.

Ondersteunt de spieropbouw.

 

Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E - koudgeperste lijnzaadolie met natuurlijke vitamine E

Bron van omega-3 vetzuren. Een must bij beperkte weidegang.
Bron van langzaam vrijkomende energie.

 

Vitalbix Healthy Horse Treats Anijs & Kamille en Brandnetel & Rozenbottel

Geef je paard een gezonde beloning met deze gezonde beloningsbrokjes zonder granen en melasse.

Vraag ons om een voeradvies op maat of vraag een gratis voeradvies aan via www.vitalbix.com

Wegens de aanhoudende droogte wijkt Paardensportvereniging Lierderholthuis dit jaar uit naar de Meibergsdijk. Daar wordt op 7 en 8 juli het jaarlijkse Concours Hippique gehouden. "Dit terrein is beter te beregenen en wordt op dit moment intensief klaargemaakt", verklaart de organisatie.

Ook ditmaal kent het evenement met paarden en pony’s een gevarieerd programma van dressuur en springen. Met bovendien een demonstratie en wedstrijd van het spectaculaire Horse Boarding. Iedereen is van harte welkom op Evenemententerrein Elshof aan de Meibergsdijk.

Het evenement, dat ruim 500 starts kent, wordt over twee dagen gehouden. Op zaterdag worden wedstrijden gehouden voor pony’s. ,,Zowel dressuur als springen”, aldus de organisatie. "Daarnaast vindt die dag de HORKA CUP Finale plaats, vernoemd naar onze hoofdsponsor uit Zwolle."

Deelnemers voor deze finale komen uit zeven selectiewedstrijden. Erg spannend voor alle combinaties. Het is de laatste selectiewedstrijd waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de finale. Eveneens op zaterdag is de mini HORKA CUP voor A/B pony’s, klasse B en L. Voor de jongste ruiters en hun pony’s wordt er zondag een bixie-rubriek georganiseerd. Op zondag zijn ook de paarden aan de beurt. Dan wordt het Kringkampioenschap dressuur en springen voor de regio Salland georganiseerd.

Spectaculair
Wie eens iets heel anders wil zien, moet zeker een kijkje komen nemen bij Horse Boarding. Bij deze extreme sport wordt een longboarder aan een ruiter met paard gekoppeld. Tijdens de spectaculaire wedstrijden van deze, in Groot-Brittanië zeer grote, sport worden soms snelheden van 60 km/u gehaald. Op zaterdag is er een clinic met Nienke Heij en longboarder Cornell Romkes. Op zondag vindt er een selectiewedstrijd plaats.

Het concours hippique kent een lange traditie. Zo vinden de wedstrijden voor pony’s in Lierderholthuis voor de 37ste keer plaats. Voor paarden wordt dit de 32ste editie. Het is de elfde maal dat deze wedstrijden gezamenlijk georganiseerd worden. Aan het concours, dat vele sponsoren heeft, helpen meer dan 75 vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging mee. Daarnaast zijn er 35 juryleden en officials aan het werk.

Starttijden zijn te vinden via: www.startlijsten.nl.